Dvižna oprema2018-11-19T14:38:46+00:00

Dvižna oprema

Oprema za ravnanje s tovorom – klešče in grabilci

Opremo za pretovarjanje oz. dvigovanje in ravnanje s tovorom, izdelujemo izključno po naročilu, da se lahko prilagodimo specifičnim zahtevam. Klešče in grabilce razvijamo in izdelamo za različne aplikacije. Prilagodimo se različnim morebitnim omejitvam, kot tudi oblikam tovora. Klešče imajo različne mehanizme upravljanja in lahko omogočajo tudi obračanje tovora. Pri načrtovanju je naše vodilo optimalna in enostavna uporaba ter zagotavljanje največje možne varnosti pri delu.

Avtomatske mehanske klešče za ploščate profile

Obračalne klešče

Avtomatske mehanske klešče, ki imajo obračalne čeljusti za prenos in spreminjanje lege valjev.

Grabilec za palice in gredice (okrogli in ploščati profili)

Grabilec je namenjen prenosu več palic oz. gredic hkrati. Odpiranje in zapiranje grabilca se izvaja s pomočjo jeklenih vrvi.

Vitli

Po naročilu izdelamo vitle različnih nosilnosti in za različne namene. Za premogovnik smo izdelali vitle za gradnjo jaška in montažne vitle, el. pogoni so pri tovrstnih vitlih v Ex izvedbi.

Vitli 70kN

Vitli se uporabljajo za gradnjo jaška globine 500m in premera 6m, ki bo omogočal učinkovit transport premoga. Jeklene vrvi vitlov so nosilne vrvi za delovno in napenjalno ploščad, ter vodilne vrvi za transport kapsul.

Montažni vitli

Montažni vitli se uporabljajo v premogovnikih za pomoč pri premikanju sekcij na čelo odkopa.

Mostna dvigala

Mostna dvigala z jekleno konstrukcijo, konzolna in verižna dvigala različnih nosilnosti in z različno dodatno opremo. Po naročilu izdelujemo mostna in druga dvigala za različne industrijske proizvodnje in se maksimalno prilagodimo funkcionalnim in tehničnim zahtevam.