Namenski stroji in stiskalnice2018-10-25T07:00:57+00:00

Namenski stroji in stiskalnice

Idejno snovanje, načrtovanje, razvoj, konstruiranje in izdelava namenskih strojev na ključ za različne veje industrije. V sodelovanju z našimi strankami smo razvili več strojev za posebne namene npr. obdelovanje, lepljenje, sestavljanje, kontroliranje, korigiranje … specifičnih obdelovancev. Konstrukcija, materiali in orodja so prilagojeni različnim namenom in specifičnim karakteristikam obdelovancev.

Ravnalni stroj RS-02-B

Stroj je namenjen ravnanju / ukrivljanju podpornih lokov in I profilov v premogovniku. Deformiran prečni presek in ukrivljenost loka se korigira nazaj v pravilno obliko.

  • Orodja so različna in fleksibilna (omogočajo korekcijo različnih profilov)
  • Prilagodljiv radij ukrivljenosti

Korekturna stiskalnica 300kN

Korekturna stiskalnica za ravnanje in korekcijo specifičnih jeklenih profilov.

Hidravlična stiskalnica 1700kN

Korekturna stiskalnica, ki ravna in korigira specifične jeklene plošče, debeline do 30mm.

Naprava za lepljenje

Delovna postaja za lepljenje izolacije (filca) na stranice prtljažnika in kontrolo elementov okoli odprtine za lučko, ki se izvede s pomočjo kamere. Naprava je opremljena z dvema komorama. V vsaki komori je aluminajasta kontra-forma, na katero se položi stranica prtljažnika, šablone z ročnim zapiranjem, namenjene lažjemu pozicioniranju filca in membrana za enakomerno lepljenje oz. stiskanje filca (pnevmatika za podtlak in nadtlak za pritiskanje filca ter za zaklepanje orodij). Kjer je odprtina za lučko, se sočasno s stiskanjem izvede še kamerina kontrola prisotnosti podložk na okvirčku za lučko. Vgrajene so tudi varnostne naprave (induktivna in reed stikala).

Stiskalnica za lepljenje

Za potrebe proizvodnje hladilnih aparatov smo izdelali tri stiskalnice za različne tipe lepljenih uparjalnikov. Stiskalnice so opremljene s krmilnikom Siemens.

Stroj za nanos lepilnega traku

Računalniško krmiljen stroj je namenjen nanosu dvostranskega lepilnega traku na uparjalnike različnih dimenzij. Na stroju je vgrajena inovativna vakuumska tehnika.