O nas2018-10-18T08:20:17+00:00

O nas

SALUS d.o.o.

že 25 let tradicije…

Salus strojegradnja2018-10-18T08:16:54+00:00

SALUS je podjetje za strojegradnjo. Od leta 1991 se ukvarjamo s projektiranjem, razvojem in proizvodnjo strojno tehnološke opreme in linij na različnih industrijskih področjih.

Proizvajamo izključno po naročilu in se maksimalno prilagodimo pričakovanjem in specifičnim potrebam končnega uporabnika.

Kvalificirani smo za:

  • izdelavo od ideje do izvedbe – na ključ,
  • realizacijo zahtevnih projektov,
  • diagnosticiranje in reševanje tehnoloških problemov,
  • montažo in zagon,
  • prenovo in generalna popravila, ter
  • rekonstrukcije in dograditve linij in strojev.
Salus smo ljudje2018-10-18T08:17:38+00:00

Za vsako idejo in uspehom stojijo ljudje. Posel predstavljajo ljudje in v Salusu ter pri našem delu so na prvem mestu ljudje. Gonilna sila Salusa so dobri odnosi med vsemi sodelujočimi. Zavedamo se, da se dobrih odnosov ne da kupiti, treba jih je ustvariti. Tesno sodelovanje vzpostavljamo v odnosu do vseh partnerjev, tako do naročnikov, kot tudi do dobaviteljev in kooperantov. Komunikacija, aktivno sodelovanje in medsebojno zaupanje vseh vpletenih v določen projekt, so nujno potrebni za usklajen potek dela in doseganje dobrih rezultatov.

Posebno pozornost namenjamo korektnim in osebnim odnosom, saj se samo tako lahko gradijo dobri odnosi. Z različnimi druženji in srečanji tudi izven delovnih okvirjev si prizadevamo za vzpostavljanje dobrih in pristnih odnosov, ki temeljijo zaupanju. Tako vsako leto organiziramo sedaj že tradicionalni celodnevni izlet na Golico, kamor povabimo zaposlene, naše kooperante in kupce.

Naše prednosti2018-10-18T08:18:29+00:00

Poslovne povezave Salus-a s številnimi strokovnjaki in podjetji nam omogočajo visoko stopnjo prilagodljivosti in usposobljenosti. Znamo pristopiti tudi k različnim tehnološkim problemom oziroma izzivom.

V Salus-u smo pri realizaciji projektov uspešni, saj s končnim uporabnikom aktivno sodelujemo in se dobro seznanimo z njegovimi pričakovanji. Maksimalno se prilagodimo specifičnim potrebam končnega uporabnika.

Številne reference Salus-a. Naše večletno sodelovanje v različnih vejah industrije nam je prineslo znanja in izkušnje, ki jih lahko s pridom uporabimo pri realizaciji zahtevnih projektov.

Naš poslovni prostor znotraj Železarne Ravne in dobri odnosi z ostalimi podjetji na tem področju nam omogočajo prednost pri iskanju rešitev in pri nabavi različnih specialnih materialov, kot so odlitki, odkovki, valjanci ter specialna legirana jekla.

Sponzorstva2018-11-19T07:22:15+00:00

Vlaganje v ljudi je vedno dobra naložba. Naložba, ki prinaša zadovoljstvo in ponos, da sodeluješ in podpiraš skupnost, organizacije … ljudi, ki imajo svojo vizijo, sanje in cilje.

Salus zato veliko sponzorira in donira, največ v lokalnem območju, pa tudi širše. Sponzoriramo športne kulture in umetniške prireditve in dogodke ter klube. Donacije podjetje namenja predvsem glasbenikom in športnikom, ter tudi humanitarnim organizacijam, klubom in društvom.

Sejmi2018-11-19T07:23:52+00:00

Odločili smo se za predstavitev podjetja na mednarodnih sejmih Metall München in Thermprocess/Metec/Gifa/Newcast v Nemčiji. Predstavili smo videoposnetek delovanja bifrekvenčnega indukcijskega stroja za kaljenje velikih valjev, ki smo ga razvili skupaj z naročniki, kooperanti in zunanjimi strokovnimi sodelavci. Zaradi dosežene velike globine indukcijskega kaljenja (do 60 mm) je ta stroj naročniku omogočil poslati na trg novo generacijo induktivno kaljenih valjev večjih dimenzij.

V letu 2019 se bomo predstavili na dveh mednarodnih sejmih:

THERMPROCESS/METEC/GIFA/NEWCAST
Düsseldorf/Nemčija od 25 – 29 Junija

KATOWICE 2019 – International Fair of Mining, Power Industry and Metallurgy
Katowice/Poljska od 10 – 13 Septembra

Naša darila in zgodbe2018-11-19T07:27:18+00:00

Naša poslovna darila odražajo to kar smo. Samo borbeni, vztrajni, odprti za nove ideje in napredek, smo drzni in “unikatni”. Doseganje ciljev nam prinaša zadovoljstvo in omogoča lepo življenje. Najpomembneje pa je preživetje, zato tudi delamo in ustvarjamo. To nas vleče naprej in na ta smisel življenja opominjajo tudi naša poslovna darila in darilni kuponi za obed v pristni domači slovenski restavraciji. Naše korenine so slovenske. Podpiramo domače obrtnike in z našimi darili predstavljamo slovensko tradicijo, kulinariko in znanje. Leseni izdelki so unikatno ročno delo oblikovala intarzij Stanislava Šalamona. Lovski noži pa so prav tako unikatno ročno delo naših ravenskih kovačev. Med našimi poslovnimi darili so tudi knjige slovenskih avtorjev: Skok v smetano, izumitelj Peter Florjančič pripoveduje o svojem življenju (avtor: Edo Marinček), Pesem in jeklo (avtor: Mitja Šipek) in Bajže s Koroške (avtorica: Marta Repanšek).

Kolo je med najpomembnejšimi izumi našega človeštva. Kolo poganja svet, spodbuja ustvarjalnost in razvoj tehnologije. Nedvomno revolucionarni izum. 5200 let staro kolo je najdeno na naših barjanskih tleh. To je najstarejše leseno kolo z osjo na svetu. Kolo je bilo izdelano iz jesenovega lesa, os pa iz hrastovine. Tehnološko je bilo izredno dobro izdelano, saj je izdelovalec upošteval celo razpone pri krčenju in raztezanju lesa ter za končno izdelavo uporabil dovršene tehnike spajanja elementov.

V Salusu smo za inovacije in razvoj. Smo za napredek.

Mlini so del slovenske tradicije. Moka in kruh pa simbol preživetja.

S sodelovanjem si omogočamo lepše življenje in zagotovimo svoj “kruh”.