Tehnologija2018-10-18T08:16:01+00:00

Tehnologija

Indukcijsko kaljenje2018-11-19T07:29:52+00:00
Indukcijsko kaljenje po meri
 • Glede na zahteve naročnika sprojektirane in izvedene rešitve za indukcijsko kaljenje (projekti na ključ), ki so zasnovane in optimizirane z namenom doseganja maksimalne učinkovitosti procesa kaljenja.
 • Zagotavljanje želene globine kaljenja in površinske trdote (trdnostnega profila obdelovanca) je omogočeno z izbiro ustrezne frekvence, geometrije induktorja, dovedene moči in časovnega cikla procesa.
 • PLC/CNC krmilno nadzorni sistem ter nakladanje in razkladanje so prilagojeni potrebam naročnika.
 • Vgrajeni ali samostojni kalilni stroji, ter prenove in dograditve le-teh.
 • Posebne uporabe: indukcijsko kaljenje velikih, masivnih, specifičnih delov…
Hkratno bi-frekvenčno indukcijsko kaljenje

Stroji z vgrajenim bi-frekvenčnim sistemom (dva generatorja, visokofrekvenčni in nizkofrekvenčni induktor) so potrebni za doseganje želenih trdnostnih profilov pri večjih in masivnih delih, kjer je potrebna večja globina kaljenja. Naši bi-frekvenčni stroji omogočajo globoko prodirajočo toploto in globino kaljenja do 60mm. Bi-frekvenčna tehnologija je primerna tudi zaradi manjšega izveganja materiala (manjša izkrivljenost) in ustreznejše porazdelitve zaostalih napetosti.

Kaljenje tečin, ozobij in čepov valjev

Kaljenje tečin in zob na zunanjih in notranjih premerih velikih ležajnih obročev. Zaradi možne modularne zgradbe indukcijskega kalilnega stroja je na istem stroju lahko omogočeno tudi kaljenje čepov valjev.

Uporabe:

 • Kaljenje velikih obročev za vetrne elektrarne in druge industrijske panoge
 • Dvojni induktor za hkratno kaljenje dvo-tirnih tečin
 • Kaljenje več zob hkrati, kaljenje poševnih zob …
 • Kaljenje čepov valje itd.

 

REFERENCA

Podhlajevanje2018-10-23T10:21:08+00:00

Postopek podhlajevanja omogoča dodatno kaljenje po indukcijskem kaljenju in se uporabla za zagotavljanje enakomerneje kaljene površine (brez mehkih območij, ni luknjičavosti) in večjo trdnost ter odpornost proti obrabi materiala.

 

REFERENCA

Kalilne linije in kalilni bazeni2018-10-23T10:21:26+00:00

Avtomatizirane in po naročilu prilagojene kalilne linije z motorno gnanimi transporterji, avtomatiziranim črpalnim sistemom, avtomatiziranimi jaslimi za zaščito profilov (preprečevanje krivljenja), sistemom za nakladanje in razkladanje, PLC/CNC krmilnikom… vse prilagojeno zahtevam in potrebam naročnika.

Kalilni bazeni izdelani po meri in prilagojeni delom, ki se v njih kalijo. Primerna zasnova kalilnega bazena in zadostna agitacija v bližini vseh površin kaljenih delov zagotavljata enakomerno ohlajevanje in kaljenje.

 

REFERENCA

Namenski stroji in stiskalnice2018-10-23T10:21:58+00:00

Idejno snovanje, načrtovanje, razvoj, konstruiranje in izdelava namenskih strojev na ključ za različne veje industrije. V sodelovanju z našimi strankami smo razvili več strojev za posebne namene npr. obdelovanje, lepljenje, sestavljanje, kontroliranje, korigiranje…specifičnih obdelovancev. Konstrukcija, material in orodja so prilagojeni različnim namenom in specifičnim karakteristikam obdelovancev.

 

REFERENCA

Rudarska oprema2018-10-23T10:22:20+00:00

Namenski stroji in stiskalnice, naprave za varno delo v jami, mešalci, agitatiorji, reduktorji, vitli … različna oprema namenjena uporabi v rudnikih.

Oprema za rudarstvo je izdelana po EN standardih in v skladu z ATEX direktivo, ter ustrezno označena z znakom Ex, ki je oznaka za eksplozijsko varen izdelek oz. protieksplozijsko zaščito. Večina tovrstnih strojev je označena še z oznako I M2, ki po ATEX direktivi 94/9/EU predstavlja:

Skupina I – oznaka za podzemne dele rudnikov,

Kategorija M2 – oprema primerna za uporabo v rudnikih, ki jih lahko ogrožajo jamski plini in /ali vnetljiv prah.

 

REFERENCA

Stroji za predelavo pločevine2018-10-23T10:22:55+00:00

Linije za izdelavo pločevinastih izdelkov (npr. kadi pralnega stroja, bobnov sušilnega stroja, ipd.)

Različne stiskalnice, ravnalni stroji, stroji za razrez in upogib pločevine …

 

REFERENCA

Stroji za predelavo polyurethanov2018-10-23T10:23:13+00:00

Stroji, naprave in posamezne komponente strojev za polnenje s PUR peno.

 

REFERENCA

Sistemi za montažo, manipulacijo in transport2018-11-19T07:28:47+00:00
 • Različni transporterji in prenosnice, tudi za težke kose v jeklarski in drugih industrijah
 • Dvižni sistemi, klešče, vitli, žerjavne proge, mehanske roke…
 • Naprave in sistemi za montažo, sestavljanje in manipulacijo
 • Sestavljalne in varilne naprave
 • Izdelava montažnih linij in posameznih elementov, ki služijo transportiranju in premeščanju izdelkov iz enega na drugi nivo montaže ali proizvodnje
 • V skladu s standardi SIQ izdelane naprave za dinamično testiranje embalaže in izdelkov (npr. vibrirna miza).

 

REFERENCE

 

Dvižna oprema2018-11-07T11:36:35+00:00

Opremo za pretovarjanje oz. dvigovanje in ravnanje s tovorom, izdelujemo izključno po naročilu, da se lahko prilagodimo specifičnim zahtevam. Klešče in grabilce razvijamo in izdelamo za različne aplikacije. Prilagodimo se različnim morebitnim omejitvam, kot tudi oblikam tovora. Klešče imajo različne mehanizme upravljanja in lahko omogočajo tudi obračanje tovora. Pri načrtovanju je naše vodilo optimalna in enostavna uporaba ter zagotavljanje največje možne varnosti pri delu.

 

REFERENCA

Naprave za dinamično testiranje izdelkov2018-10-23T10:24:41+00:00

V skladu s standardi SIQ izdelane naprave za dinamično testiranje embalaže in izdelkov (gospodinjski aparati) pred odpremo na tržišče.

 

REFERENCA

Naprave za mešanje, vibriranje, filtriranje2018-10-23T10:25:04+00:00

Naprave z različnimi tehnologijami mešanja, vibriranja, filtriranja… tehnologija in materiali se prilagodijo potrebam in zahtevam. Različne mešalne posode in stroji, različni filtri z in brez pogona, talilne komore za težke tekočine v Ex izvedbi…

 

REFERENCA

Generalna popravila, prenove in nadgradnje2018-11-20T07:47:16+00:00

Rekonstrukcija in dograditev strojev in linij

Po naročilu izvajamo rekonstrukcije in dograditve strojev in proizvodnih linij, ki jih optimalno prilagodimo potrebnim spremembam pri proizvodnji, povečamo kapaciteto, zvišamo stopnjo avtomatizacije….

Generalna popravila in prenove strojev in stiskalnic

Izvajamo ekspertize posameznih mehanskih delov strojev in stiskalnic ter glede na ugotovljeno stanje predlagamo način in obseg generalnega popravila stroja, ki ga izvedemo skladno s predpisanimi postopki in zaključimo s ponovno montažo, potrebnimi meritvami in zagonom.

 

REFERENCA

Montaža (strojna in elektro)2018-11-20T07:48:59+00:00

Izvajamo montaže in zagone stroje in elektro opreme ter demontaže in ponovne montaže, vključno s potrebnimi popravili ali rekonstrukcijami. Izvedli smo npr. kompletno montažo valjarske proge (Blooming mill) proizvajalca Morgårdshammar.

 

REFERENCA

Posamezni deli in komponente2018-10-23T10:26:20+00:00

Po naročilu izdelujemo posamezne dele in komponente za različne panoge industrijske proizvodnje. Uporabljamo najnovejše obdelovalne stroje, kot tudi klasično ali CNC tehnologijo. Izdelujemo različne komponente strojev v skladu s prejetim načrtom, ali pa mi izdelamo nove načrte za izdelavo komponent. Tudi izbira materiala in toplotnih ter drugih obdelav se določi po zahtevah naročnika. Sodelujemo v  obrambno-vojaškem programu in proizvajamo posamezne dele in komponente za oklepna vozila, različne težke mehanizacije in stroje…

 

REFERENCA